perjantai 4. heinäkuuta 2014

Desucon 2014 - Sunnuntai

Heippa taas kerran~!

Sunnuntai;

Tutti; Lumikki
Rita; Tsumugi Kotobuki - K-ON!

Sunnuntai alkoi kummallakin taas ennen herätystä, itselläni aiemmin ja sitten Tutilla, kun herätin ja kysäisin herätyksestä. Olimme varanneet enemmän aikaa aamulle, koska kaikki piti pakata cossien päälle laiton lisäksi. Ajattelimme lähteä niin, että ehtisimme olla samoihin aikoihin perillä kuin olimme olleet edellisenä päivänä. Ihme kyllä saimme rauhallisesti laitettua itsemme kuntoon, vielä rauhallisemmin kuin lauantai aamuna. Saimme tosin meikkaamisen aikana sanaharkan, jota onneksi ei ollut juurikaan kukaan todistamassa. Saimme kuitenkin sen sovittua ja ilmapiiri oli mukavampi, kun kumpikin oli saanut sanottua, mikä mieltä painoi.

Soon...
Paikalle päästyämme joku halusi samantien Tutista kuvan halin kera. Emme olleet edes narikalle ehtineet, tätäkö on Prinsessan voima? Jos kyseinen asu olisi ollut lauantaina päällä, kuvia olisi melko varmasti pyydetty miltei koko ajan. Tämän jälkeen veimme tavarat narikkaan ja haimme esityskilpailuun liput. Saatoimme itse päättää, mitkä paikat haluaisimme. Se oli kovin ihmeellistä, normaalisti liput vain saadaan käteen, mutta nyt tuntui kuin olisi elokuviin menossa, kun neuvoa paikan valintaan kysyttyämme meille näytettiin salin kaikki istumapaikat "kartasta". Niin ihmeellistä. Ja näin saimmekin melko hyvät paikat, hieman ehkä turhan edestä ja sivusta, muttei se haitannut ollenkaan ainakaan itseäni.

Asia, joka ihmetytti kumpaakin heti conipaikalle päästyämme, oli ihmisten vähyys. Aluksi emme tajunneet, mistä se johtui, mutta aloille asetuttuamme katsoimme kellon. Se oli hieman yli yhdeksän. ...Mitä? Olimme suunnitelleet tulevamme kymmeneksi paikalle, joten tunti aikaisemmin paikalla ilman minkäänlaista kiirettä ja täysin valmiina oli todella ihmeellistä. Tulemme joko ajoissa tai myöhässä, emme ole koskaan tulleet aikaisemmin. Oli mukavaa vaihtelua syödä aamupala kaikessa rauhassa. Aamupalan jälkeen kävimme shoottaamassa Mugiani laiturilla. Valotus kuvissa oli luonnostaan hyvä, joten kuvia/kuvaa ei tarvinnut lainkaan muokata. Saimme siis otettua yhden hyvän kuvan, koska onnistuin derppaamaan kaikissa muissa, mutta sen voin sanoa, että hauskaa oli! Yksi hauskimmista photoshooteista hetkeen, vaikka se olikin vain lyhyt sessio.

Kuvan ottanut Tutti


Shootin jälkeen seurasi taas vaihteen vuoksi yleistä hengausta ja seisoskelua. Näimme kavereita ja menimme vahingossa saliin ennen kisojen alkua. Lähdimme sieltä tosi nopeaan lipettiin, kun kaikki valot oli pois päältä ja harjoitukset vielä ilmeisesti käynnissä. Emme olleet onneksi ainoat sisäänpäästetyt, vaan pari muutakin tyyppiä hipsi kanssamme ulos. Saliinpäästäjä/lipuntarkastaja oli tainnut ymmärtää asiat hieman väärin, kun kuulimme kuinka hän sai hieman sättiä asiasta. Odotimme hetken aikaa kunnes tuli aika päästä saliin. Tällä kertaa se tosiaan oli oikea aika ja kaikki kisaan menijät alkoivat valua saliin. Itse kisasta voimme sanoa samaa kuin muutkin; vähäinen osallistuja määrä harmitti, mutta esitykset olivat todella hyviä. Laatu korvaa määrän vai kuinka? Voittajaesitys oli oikein hauska eivätkä muutkaan olleet huonoja.

Esityskisan jälkeen oli melkein samantien Tutin Prinsessa miitti, joka oli kuitenkin laajennut Disney miitiksi. Itse lähdin mukaan kuvaamaan, vaikken oikein hyviä kuvia saanutkaan otettua. Meillä oli kuitenkin hieman ongelmia miitin alun kanssa, Tutti oli kysynyt aiemmin miitin järjestäjältä, missä tapaaminen on, ja meille oli kerrottu sen olevan infon luona. Odotimme infon luona ja hieman ennen miittin alkamista, mutta muita Disney cossareita ei näkynyt. Suunnilleen viisi kymmenen minuuttia myöhemmin eräs miittiläinen tuli hakemaan Tutin, kun miitti olikin siirretty ulos. Miitin järjestäjä oli koettanut soittaa Tutille, mutta Tutti ei ollut huomannut sitä. Väärinkäsityksiä sattuu ja onneksi se ei ollut sen pahempi. Lopulta koko ryhmä saatiinkin kokoon ja oli aika siirtyä kuvailemaan. Paikaksi valikoitu ne isot kivet vihreän alueen vieressä. Monet ottivat kuvia ryhmästä, ei sitä joka päivä näe isoa Disney ryhmää.

Kuvan ottanut Rita

Ryhmää kuvaillessa menikin iso osa päivästä, mikä oli ollut tarkoitus. Pääsipä kyseinen ryhmä pariin videoon, jos oikein käsitin. Pienempi osa ryhmästä pääsi myös koordinoituun videoon ja Tutti oli yksi kyseisistä henkilöistä. Tuli hieno video, olisi ollut hauskaa nähdä, kun sitä kuvattiin. Olin kuitenkin jo ehtinyt lähteä luennolle, joten missasin sen. Sen tarkemmin en osaa sanoa, mitä tapahtui, kun olin lähtenyt.

Luennon jälkeen olimme erillämme jonkin aikaa, Tutti lähti Meido kahvilaan ja itse jäin kiertelemään. Tosin ensin olin etsinyt Tutin, koska lähdöstä piti sopia. Sovimmekin lähtevämme päättäjäisten jälkeen. Kun päättäjäisiin oli suunnilleen vartti aikaa, lähdin ilmoittamaan sen Tutille. Tutti lähtikin kahvilasta ja matkalla päättäjäisiin katsoimme juna-aikataulut. Jotenkin se sitten menikin niin, ettemme edes menneet päättäjäisiin, vaan lähdimme ennen kuin ne edes alkoivat. Tavaraa oli sen verran, että halusimme raahata ne rauhassa ja mennä mieluusti junaan, joka ei olisi aivan täysi. Saimme jopa matkaseuraa asemalle mennessä. Oli mukavaa mennä henkilön kanssa, jonka tuntee, muttei ole niin kovasti jutellut. Pääsimmekin asemalle paljon helpommin kuin olimme tulleet. Asiaan vaikutti myös se, että pukupussini laitettiin matkalaukun päälle ja vannehame oli solmittu kiinni kaulanauhallani.

Kuvan on ottanut J-Kameko
Meillä oli kaksi junavaihtoehtoa ja ensin ajattelimme mennä aiemmin lähtevään. Kuitenkin, kun toinen juna saapui aiemmin ja olisi suunnilleen samoihin aikoihin perillä, päätimme vaihtaa junaa. Lähdimme sitten kiirellä raahaamaan itsemme toiselle laiturille, jotta saisimme ikkunapaikan. Rynnistimmekin sitten toiseen junaan ja saimme kuin saimmekin ikkunapaikan. Tässä välissä kuitenkin pahoittelen, jos meinasin huitaista tai huitaisin suoraan jonkun naamaan tai muualle. Ei oikeasti ollut tarkoitus! En vain oikein osannut hahmottaa kokoani vannehameen kanssa... Etenkin junassa saatoin olla kovin vaarallinen, kun se käytävä on niin kapea.

Ennen kuin pääsimme rauhoittumaan paikoillemme, selvisi kuinka uusavuton olen. En meinannut saada matkalaukkuani nostettua ylös, vaikka joskus olen jaksanut rinkkaa nostella vaikka ja kuinka. En myöskään osannut käyttää leimausautomaattia, joten minun piti kutsua pikkusisko apuun. Se oli loppujen lopuksi tosi helppoa ja nyt toivon osaavani sen vastedes. Ellen unohda sitä heti ensi kerraksi. Tämän jälkeen vain söimme. Söimme melkein koko matkan. Tai siltä se tuntui, koko matka nyt meni tosi nopeasti ohi. Itse tuijottelin paljolti naapurien ikkunasta ulos, koska omastamme en nähnyt yhtään mitään. Tajusin vasta kotona, miten epäkohteliaasti ja tunkeilevasti käyttäydyin, aivan kuin olisin tuijotellut pokkana siinä istuneita henkilöitä, vaikken edes tajunnut sitä. Anteeksi tästä! Ei tämäkään ollut tarkoitus, kuten ei ollut heilua sen vannehameen kanssa. Ehkä ensi kerralla osaan käyttäytyä paremmin. Puolustukseksi voin sanoa sen, että olimme Tutin kanssa melko ellei hieman enemmänkin väsyneitä. Tutti taisikin datata suurimmaksi osin kännykällään.

Ottakaa oikein kaunis selfie

Kotimatka asemalta kotiin sujui yllättävän hyvin sekin. Emme joutuneet odottamaan kauaa ratikkaa ja lastenvaunuja ei tullut kuin yksi kappale. Normaalisti niitä tulee vähintään kolme ellei enemmänkin, ihan tosissaan. Ei ole kovin kivaa kaikkien conikamojen kanssa. Kotiin tullessamme kohtasimme hieman ongelmia rapun eteisen rappujen kanssa. Onneksi aivan ihana kerrosnaapurimme sattui juuri olemaan menossa kotiin tyttärensä kanssa ja hän auttoi meitä/minua pääsemään ylös portaista ja vei jopa osan tavaroistamme valmiiksi ylös. Oikeasti, se oli niin ihanaa, onneksi meillä on niin mahtavia naapureita. Ja naapurin tytärkin oli aivan innoissaan Tutista, koska tyttö on juuri prinsessa iässä.

Näin saimme päätökseen tämän vuotisen Desun. Toivottavasti jaksoitte lukea kokonaan~

~Rita kiittää ja kuittaa~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti