keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Niin paljon idoleita - Yukicon 2015

Moikka~

Yukicon on nyt ohi ja taas on aika kirjoittaa hiukan matkastanne.

Matkamme alkoi lauantai aamuna, ei liian aikaisin, sillä asumme lähellä Helsingin keskustaa ja matka Espooseen ei kestä kauaa. Olimme sopineet tapaamisen Degren kanssa 10.30, jotta saisimme häneltä Ritan lipun.Lipun saamisen jälkeen suuntasimme sisälle säätämään cossit loppuun. Juuri kun olimme saaneet cossit melkein kuntoon, ilmestyi Chiruka luoksemme ja meidän idoli-ryhmämme oli taas koossa~
  Olimme sopineet kuvaus sessiosta jossain vaihessa päivää Degren kanssa, kunhan hän vain ehättäisi tekniikkavastaavan hommiltaan. Kyseisestä syytä emme käyneet missään ohjelmissa, vaikka ohjelmakartassa olisi ollut pari kiinnostavaa ohjelmanumeroa. Odotellessa pyörimme ympäriinsä ja tapasimme niin hirmuisen ihania ihmisiä, jotka tulivat innoissaan pyytämään halia tai kuvaa sekä ehkä jopa hiukan jutustelemaan Love Livestä~! Emme tehneet mitään ihmeempiä ennen cosplay kisojen alkua lähinnä vain hengausta. Kuvailin kyllä hiukan paria kaveria mutta ei sen kummempaa.


Kuvan on ottanut madunjau
Kun alkoi olemaan kisan aika, ihmiset alkoivat taas jonottamaan, jota mietimme kovin sillä kaikillahan on paikkaliput, mitä turhia jonottaa? Ehkä conkansa joskus oppii sen faktan, että paikkalipulliseen ohjelmaan ei tarvitse jonottaa tai ainakin toivon, että ihmiset oppivat sen :'D Meidän porukka oli juuri sellaista sakkia, joka ei viihdy tungoksessa, joten odottelimme kisan alkua rauhassa sivummalla.
  Kisan viivästys oli todella harmillista, mutta virheitä sattuu kaikille. Kisa oli mielestäni oikein hieno ja kisaajia oli monia! Pidin kovasti monista esityksistä ja voittaja esitys oli kyllä se oma lempparini. Onnea kaikille sijoittuneille~! Pidin myös välishowsta ja sain taas vaihteen vuoksi hirvittävät intoilut itsekkin päästä esiintymään.

Kisan jälkeen siirryimme infoon odottelemaan, että mviolet vapautuisi vuorostaan ja pääsisi kuvailemaan meitä. Kuvaus sessio oli aika nopea, sillä valo ei ollut mitään parhainta mahdollista.
  Onneksi sentään osa kuvista (toivon mukaan) onnistui, sillä pidän henkilökohtaisesti näistä puvuista ihan hirmuisesti, ja meidän ryhmä on vain niin ihana ja odottelen jo conin ulkopuolella pidettävää shoottia~♥

Kävimme Chirukan kanssa kahdestään pyörähtämässä iltabileissä, mutta musiikki ei oikein meinannut napata, kunnes soitettiin enemmän anime musiikkia, jota jopa saattaa tunnistaa. Lähdimme suht ajoissa sillä meininki ei ollut mitä parhain, varsinkaan tanssiaisten iltabailujen jälkeen.

Tämänkin kuvan ottanut madunjau


Sunnuntaina minä lähdin ajoissa kohti Espoota, sillä minua odotti mamma hommat. Selvisin bussille asti oikein hyvin, mutta sitten tietenkin onnistuin ajamaan pysäkkini yli (en ollut aikaisemmin mennyt kyseisellä bussilla ja olen muutenkin maailman huonoin suunnistaja, varsinkin Espoossa). Minulla oli mukanani onneksi kaksi kaveriani, jotka olivat kisaamassa, niin en joutunut hirveään paniikkiin yrittäessä saada selvää siitä, missä oikein olimme. Pitkän aikaa etsiskeltyämme pääsimme bussipysäkille, jolla pääsimme takaisin pysäkille, jolla meidän oli tarkoitus jäädä ja siitä sitten pienen harhailun jälkeen Kulttuurikeskukselle.
  Olin puolituntia myöhässä töistäni, ja sekös vasta oli kamalaa. En ole ikinä myöhässä mistään tärkeästä, koulustakin olen ollut myöhässä kolme kertaa koko elämäni aikana, joten tämä oli minulle kova pala. En saanut yölläkään unta, kun mietin vain kokoajan sitä kuinka olisin ollut ajoissa, jos olisin lähtenyt monta tuntia aikaisemmin ja miksi en vain osaa ja olen niin tyhmä ja kamala ja yyh. Toivon vain kovasti, että kukaan ei inhoa minua tämän takia koko loppuelämäänsä.

Tässäkin kuvassa kuvaajana madunjau

Sain kuitenkin onneksi homman haltuun nopeasti, ja saimme kaiken sujumaan aikataulun mukaan.
Välillä oli niitä todella stressaavia hetkiä, kun pari ryhmää ei ollut käynyt tuomaroinnissa tai kuvauksessa ja minut pystyi bongaamaan helposti juoksemassa ympäriinsä etsimässä kisaajia ja tarkistamassa, että olihan heillä kaikki hyvin.
  Jännitin mammailua etukäteen kovin paljon, sillä tämä oli minun ensimmäinen kertani kyseisessä hommassa. Kaikki meni onneksi hyvin ja kisaajat olivat mitä ihanimpia! Juuri ennen kisan alkua yritin rauhoitella kisaajia parhaani mukaan, ja kun oma kategoriani pääsi lavalle jännitin niin kovasti. Olen lukenut paljon muiden blogeista siitä, kuinka he ovat mammoina jänittäneet melkeinpä kisaajia enemmän ja nyt minä ymmärrän sen. Kaikki kisaajat suoriutuivat lavalta oikein hyvin ja minä pääsin hengähtämään hetkeksi.

Arvatkaapas kuka on tämänkin kuvan ottanut ;3

Sitten tulikin palkintojen jaon aika ja kuten kaikki yleisössä olleet varmaan huomasivatkin, se oli aikamoista kaaosta. Minulle ja kahdelle muulle mammalle annettiin palkinnot käteen ja käskettiin lavalle. Koska olimme kunniamainintojen julkistamisen ajan lavan takana, emme kuulleet kuka sai mitäkin ja emme me edes pystyneet lukemaan mitä pysteissä luki, kun oli niin pimeää. Palkinnot saatiin kuitenkin oikeille kisaajille, pienellä sähläyksellä tosin.

Olen niin kovin ylpeä kaikista sijoittuneista, ja voi kuinka upeita asuja kaikilla olikaan! Sain itsekin taas hirveän inspiksen tehdä cosseja. Kaiken muun innostuksen päälle vielä aikaisemmin mainitsevani ystävät, jotka olivat kisaamassa sijoittuivat kolmanniksi kokeneiden ryhmissä! Tuli ylpeä äiti -olo, kun heidät julkistettiin, sillä olen ollut heille se huolehtiva äitihahmo jo päälle yhdeksän vuoden ajan. Onnea kaikille sijoittuneille, olette todellakin ansainneet sijoituksenne!

Kisan jälkeen olin todella poikki, ja istuimme hetken rauhassa, kunnes olikin jo aika päättäjäisten ja kotiin lähdön. Coni meni taas aivan liian nopeasti ohi. Minulla oli aivan hirmu hauskaa kiitos ihanan seuran ja parhaimman cosplayvastaavan Shewonin joka otti minut töihin ja oli muutenkin aivan ihana ja mukava meille mammoille!

Seuraava tapahtuma meille onkin vasta kesädesu, jonne on ollut suunnitteilla jotain uutta ja jännittävää ;'3 Älkää kuitenkaan luulko, että pääsisitte meistä eroon siihen asti, aiomme kyllä käydä shoottailemassa ja yritämme parhaan mukaan postailla wip-kuvia ja suunnitelmia tulevista puvuista~!

~Tutti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti