torstai 16. heinäkuuta 2015

Animecon 2015 eli voi sitä itkua

Heippa hei kaikille! Tuttikin täällä pitkästä aikaa kirjoittlee~ On ollut paljon kaikenlaisia kiireitä kuten kouluihin haku sekä Japanin matka, joiden takia blogin pito on jäänyt kokonaan sivuun. Nyt kuitenkin asiaa Animeconista! Pahoittelen heti näin alkuun kuvien katoa ;__;

Matkamme alkoi, kuten parina aikaisempana vuotena, perjantaina pc'n conbussilla. Matka oli tapansa mukaan oikein mukava, kiitos parhaan seuran! Matka kului nopeasti puhuen ihmisten kanssa, joita ei ollut nähnyt vähään aikaan~
Tänä vuonna bussi pysähtyi myös Rauhalahdessa, jossa me yövyime viikonlopun Chirukan ja Ruudan kanssa. Meillä oli siis neljän hengen mökki, joka oli juuri sopiva meille. Toki tilaa cosseille voisi olla aina lisää, mutta kenelläkään ei ollut erityisen isoa pukua mukana, joten selvisimme hyvin~

Lauantaina lähdimme matkaan niin, että ehtisimme conpaikalle kymmeneksi, jolloin alkoivat minun Ritan ja Chirukan työvuoro. Teimme kaikki kolme töitä cosplay mammoina. Homma oli aivan ihanaa taas kerran! Nautin kyseisestä hommasta aivan liikaa. Kaipa minulla on jokin halu auttaa muita ihmisiä ;3
Me mammat saimme ehkä ihanimmat perhospannat ikinä! Kuva pöllitty Chirukan twitteristä (@euphidori)

Jokatapauksessa, heti pääsytyämme paikanpäälle (jonne ehdimme nipin napin ajoissa) aloitimme työt, jotka kestivätkin kisojen loppun asti. En viitsi hirveän yksityiskohtaisesti mammailusta kertoa, jottei teksti veny kovin pitkäksi. Haluan sanoa ainakin sen verran, että meillä oli paras mahdollinen tiimi ja ihanimmat cosplayvastaava ja vara vastaava! Kaikki tekivät mielestäni hommansa oikein hyvin, itsekkin yritin tietenkin parhaimpani. Toivon kovin, että olin hyvä mamma ja että kisaajille jäi hyvä mieli kokemuksestaan! Kaikilla kisajilla oli aivan upeat puvut ja he hoitivat oman osuutensa kisasta oikein mallikkaasti. Onnea vielä kaikille sijoittuneille!

Cosplay bäkkäritiimin upea selfie joka on pöllitty twitter: @nabishark


Kisan päätyttyä pääsimme vapaalle lauantain osalta. Eipä me kyllä mitään erityistä tekemistä keksitty muuta kuin kavereille jutustelua. Lähdimmekin aika pian heseen syömään hiukan isommalla porukalla. Syömisen jälkeen lähdimmekin metsästämään aukiolevaa kauppaa ja löysimme torilta lapsille tarkoitetun vempaimen, jota oli pästävä kokeilemaan! Hetken leikittyämme palasimme takaisin kaupan metsästykseen. Löydettyämme kaupan ostimme hiukan syötävää illaksi ja aamuksi. Onnistuimme myös Ritan selän takana ostamaan mutakakun hänen syntymäpäiviensä kunniaksi!

Kaupassakäynnin jälkeen palasimme suoraan mökillemme, sillä olimme Chirukan ja Ruudan kanssa suunnitelleet yllärisynttärit Ritalle~ Olimme kaikki tuoneet hiukan herkkuja kotoa ja kun Rita kävi vessassa järjestelimme kaiken ja soitimme pari muuta kaveria asuntovaunultaan mökkiin. Rita ei ollut osannut odottaa mitään ja oli yllättynyt eli ylläri onnistui! Jonkin aikaa herkkuja syötyämme ja pelejä pelattuamme aloimme iltapuuhiin, jotta jaksaisi vielä sunnuntain conissa. Pääsimme nukkumaan siinä 01-02 aikaan.

Hesessä läskeilyä, kun pari kaveria ehti jo lähteä pöllitty @ ninnu_N twitteristä (huomatkaa kuinka kaikki kuvat otettu twitteristä :'D)

Sunnuntaina herätys joskus kahdeksan aikoihin ja eikun valmistautumaan päivään. Söimme hiukan aampalaa ja pakkasimme sekä laitoimme tietenkin naaman kntoon ja cossit päälle. Kun kaikki oli valmista, lähdimme conia päin. Conissa oli rehellisesti puhuen hiukkasen tylsää ilman töitä. Kokoajan mietti, mitäköhän nyt pitäisi tehdä ja yritti keksiä menoa. Saimme kuitenkin ajan kulumaan jutustelemalla tutuille ja kiertäen taidekujan. Päädyimme kuitenkin aina välillä bäkkärille vaikkei vuoro ollut vielä edes alkanut.


Kun viimein vuoromme alkoivat noin kaksi tuntia ennen kisaa (Ritalla sunnuntain vuoro oli 12-14 mutta hän jäi silti). Sunnuntaina meillä ei ollut ns. omia kisaajia, joista pitää huolta, olimme lähinnä paikalla auttavina käsinä, joten välillä tuli seisottua vain tyhjänpanttina paikoillaan. Kun kisaajat alkoivat valumaan bäkkärille, oli edes sen verran tekemistä kuin varmistaa heidän hyvinvointinsa.
Koska kyseessä oli esityskisa ja kaikilla oli ainakin yksi kaveri, jolta saada tukea, ei hirveästi ollut tsempattavaa. Pääsin kyllä tsemppaamaan yhtä ryhmää, joka meni ja voitti kunniamaininnan! Olisin mieluusti tsempannut enemmänkin ihmisiä, sillä tiedän sen jännityksen ennen kisaa ja haluaisin vain helpottaa muiden oloa. Toivon että minun tsemppailut auttoi hiukan edes joitain kisaajia.
Pääsin kisan aikana siivoamaan ja kasaamaan lavaa~ Oli todella jännää sillä pelkäsin, että laitan sen yhden ämpärin, jonka lavalle vein väärään paikkaan. Ilmeisesti se meni kuitenkin oikealle paikalle ja esitys sujui oikein hyvin. Kaikki esitykset oli hienoja, ainakin ne kohdat, jotka onnistuin näkemään. Kipaisin viimeisen esityksen aikana katsomoon sillä me mammat olimme saaneet luvan mennä se katsomaan~

Vielä yksi lauantain selfie vaikka ollaan jo sunnuntaissa. Tällä kertaa otettu omasta twitteristä (tämä olikin yksi harvoista kuvista joita tuli otettua)

Vasta siinä vaiheessa, kun pääsin katsomoon asti kolahti päähän se, kuinka finaalissa oli myös Ritan, minun ja yhden ystävämme tekemä video. Voi sitä jännistystä. Olin heti ensimmäisen videon jälkeen sitä mieltä, että haluan vain napata meidän videomme pois sieltä, sillä oma video on paljon huonompi kuin muut. Sillä sekunnilla, kun videomme alkutekstit tulivat näkyviin aloin itkeä. Minulla ei ole ikinä ollut samanlaista reaktiota mistään aikaisemmin. Minä oikein lysähdin penkillene ja jalat vispasivat täysiä. Huomasin myös, että Rita itki vieressäni. Itku vain paheni, kun kuuli että yleisö reagoi jotenkin videolle jopa kesken videon. Kun yleisö taputti videolle itkin jo vuolaasti, sillä joku oikeasti pitää asiasta johon on nähnyt vaivaa. Elin siinä uskossa, että kukaan ei edes tapttaisi ja kun videolle taputettiinkin, oi voi  Asiaan ei auttanut seuraava video. Kyseinen video oli jotain niin täydellistä. Lisäksi kappale, jota he videossa käyttivät nostattaa minulle aina tunteet pintaan ja se että he käyttivät vielä lempicoveriani biisistä, huhhuh! Kyseessähän oli siis voittaja video Say something.

Laitan tässä välissä meidän videomme katsottavaksi jos ketään kiinnostaa~
Ja muistakaa myös käydä äänestämässä omaa lempivideotanne täältä, äänestys on auki 20.7 saakka :'3


Heti viimeisen cmvn jälkeen kipitin kyyneleet vieläkin silmissä bäkkärille avuksi. Olin aivan varma, että meille ei mitään palkintoa videosta tulisi, koska kaikki muut videot olivat yksinkertaisesti niin hienoja. Kuuntelin kunniamaininnan perusteet ja mietin mikähän niistä muista videoista tämä oikein on ja sitten kuulen ryhmämme ja videon nimen. Ja taas alkoi itku, juuri kun olin saanut aikaisemman itkun loppumaan. Siitä sitten hoipertelin lavalle hämmennyksessä ja huomasin, että Rita itkee aivan hysteerisesti eturivissä eikä pääse edes ylös. Vastaanotin sitten kunniamaininnan ja nolona halasin kaikkia (mammojakin koska he ovat kavereita ja ihania ihmisiä). Voittajan olinkin jo arvannut aikaisemmin, joten se ei tullut yllätyksenä meikäläiselle. Siinä sitten yritin näyttää mahdollisimman ei tyhmältä kuvia varten (ja odotan niitä kauhulla sillä en itke kauniisti). Bäkkärillä itkua vain lisäsi mammojen onnittelut ja tuomarien kommentit. Ritakin pääsi siinä pian bäkkärille Chirukan kanssa ja koossa olikin itkubileet, kun lisäksi vielä vastaavamme kiitteli vara vastaavaa ja hänkin alkoi itkemään.

Bäkkärillä tuli vielä jutusteltua vielä esityskisassa kunniamaininnan saaneiden henkilöiden kanssa. Aikamme siellä ihmeteltyä lähdimme hiukan purkautumaan cosseista ennen bussille menoa. Bussia odotellessa bongasimme pari tuomaria ja uskalsimme pyytää heiltä hiukan palautetta. Se palaute mitä saimme silloin oli kyllä todella hyvä saada, jotta pystymme kehittymään tämän homman kanssa tulevaisudessa!

Paluumatka sujui hiukan koomaisena, sillä silmät olivat väsyneet kaiken itkun jälkeen. Matka meni tapansa mukaa nopeasti jutustellessa~ Kotiin päästyämme aika paljolti suoraan sänkyyn nukkumaan.

Coni oli yksi parhaista tähän mennessä puhtaasti seuran ja ihanimman työn takia. Pidin kovasti kisan kategorioista ja houkuttelisi ehkä tulevaisudessa itsekkin kokeilla kisaamista tällaisessa kisassa. Kiitokset kaikille vielä tähän loppuun. Erityset kiitokset Nezukurolle kun otti meidet töihin ja piti meistä niin hirmu hyvää huolta!

~Tutti

2 kommenttia:

  1. Onnittelut vielä kunniamaininnan saamisesta! Itse olin ihan innoissani teidän videosta ja pitihän sitä vielä hehkuttaa vieressä istuville kavereille,öhöhöh.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia~ Kiva kuulla että pidit! (Taas vaihteeksi vastailu mukavasti myöhässä :'D)

      Poista