tiistai 2. heinäkuuta 2013

Alice in Musicland - Mikun synty

Heippa kaikki~

Nyt sitten minultakin tulee vihdoin "WIP"-päivitystä~ Olisi tullut jo aiemmin, mutta tapahtui sellainen ikävä juttu,  että suurin osa WIP kuvistani katosi mystisesti ja niiden mukana meni halu tehdä päivitystä... Mutta nyt olen selvinnyt siitä tappiosta, vaikka vieläkin harmittaa. Uusia kuvia on hieman, mutta ei niin paljoa kuin olisin toivonut. Sitten tuli toinen "este", nimittäin Desucon ja Lottie. Siitä kuitenkin myöhemmin omassa päivityksessään (?). Mutta eihän tämä ole kuin pari kuukautta myöhässä~x3 Ja kyllä, olen huono keksimään otsikoita.

Eli olin työstänyt koko alkuvuoden Mikun Alice in Musicland versiota. En tajua miten siihen meni niin kauan aikaa, vaikka se ei edes ole vaikea!
On se kivaa, kun on helppo lähdekuva~<3
Tämä cossi on ollut minulle kaikkein tunteellisin, jos se jotakuta sattuu kiinnostamaan. Olen saanut yhden hermoromahduksenkin tehdessäni tätä, mutta minulla sattui silloin olemaan muitakin paineita... Cossiin on kirjaimellisesti uponnut verta ja kyyneliä, sormeni on kesken ompelun alkanut mystisesti vuotamaan verta pariin otteeseen. Mutta jätän nyt suuret tunteen purkaukset pois tästä päivityksestä, koska en enää tarkkaan muista niitä ja ketään tuskin kiinnostaakaan.

Ensimmäisenä leikkasin mekon kankaat. Kaavat olivat jo valmiina edellisestä cossistani ja kangasta meillä on koko rulla, joten käytännössä cossini on ilmainen. Valkoistakin kangasta löytyi kaapista ja peruukkia olen jo käyttänyt yhdessä cossissani. Jouduin ostamaan vain mustaa satiininauhaa. Leikkuun jälkeen ompelin hameosan ja silitin saumat auki. Paitaan en jaksanut alkaa kajota vielä silloin, koska tajusin, että olin unohtanut laittaa taakse saumavarat vetoketjua varten enkä silloin jaksanut alkaa sen kanssa tapella.

Sitten syntyi pään rusetti. Sen tekemiseen meni yllättävän kauan, sellaiset pari kolme tuntia. ...Olin kuitenkin koneella aika ahkerasti samaan aikaan... Valkoisen rypytyksen tein isommaksi kuin se on lähdekuvassa, koska minusta se on suloisempi näin ja ei näytä pahalta. Tämä siis on ihan perusrusetti, johon laitoin reunoihin rypytykset. Ensin piti ommella sivusaumat ja vasta sen jälkeen asetellä rypytykset ja ommella ylä- ja alasaumat. Kun olin saanut rusetin käännettyä, maalasin nuotin. Sitten rusettin vain täytettiin kovalla tyllillä ja tadaa~! Siitä tulee puffi. Keskikohta on käsinommeltu takaata kiinni ja pinni pujotettu sen läpi.

Maalausjälki ei ole kovin siistiä...
Paidan tekovaiheista ei ole kuvia, mutta ihan peruspaidan tein. Jouduin tosin tekemään sen kaksi kertaa, ensimmäisellä kerralla se ei istunut ja piilovetoketju näkyi häiritsevästi... Seuraavalla kerralla paidasta tuli siistimpi ja istuvampi ja olin muistanut laittaa saumavaratkin taakse~ ...Tosin liian suuret.... Piilovetoketjun ompelu ei meinannut onnistua millään, koko ajan vetoketju puski näkyviin. Sitten sain tietää sellaisesta ihanuudesta kuin piilovetoketjupaininjalka. Kipaisin sellaisen ostamaan ja samantien vetoketju jäi piiloon!

Nyt se on nätisti piilossa~ Ja ruma kaulus on ruma x3
Mutta kangasta jäi liikaa saumavaroista, joten oli pakko tehdä muotolaskokset, mitkä sopivatkin hyvin. Alkuperäisessä kaavassa sellaiset on, joten käytin niitä. Muotolaskoksia oli vain pakko suurentaa, mutta ihan hyvät niistä tuli. Kaulus jäi vain ärsyttävästi pystyyn, joten laitoin sinne pienet laskokset, jotka peittyvät pääosin kauluksen alle.

Hihoihin tulevat nauhat
Hihoja jouduin hieman suurentamaan alkuperäisestä kaavasta, jotteivat ne puristaisi liikaa. Hihoihin tein päärmeen ja kiinnitin kuminauhan. Ihan perussettiä siis. Sitten leikkasin ylhäällä näkyvät nauhat ja poltin niiden päät. Oli kivaa leikkiä kynttilän kanssa keittiön lattialla illalla~x3
Nauhojen sommittelua
Ompelin satiininauhat käsin kiinni reunoista, koko nauhaa en siis ommellut kiinni. En oikein voinut tehdä sellaista pujottelua, mikä olisi pitänyt olla, koska kuminauha tuli tielle. Noiden ompelussa meni yllättävän kauan tai sitten olen vain todella hidas.
Nauhat menivät ompeleen päälle/alle, joten tulee todella kivaa purkaa, jos haluan pestä tämän~x3


Nauhojen kiinnityksen jälkeen ompelin hihan normaalisti loppuun. Se sujui ongelmitta, samoin hihojen kiinnitys. Valkoisessa kauluksessa taas ilmeni hieman ongelmia, koska olin tehnyt tyhmänä kappaleista suorat, vaikka niiden olisi kannattanut kaartua edes hieman. Myös pyöreän reunan saamiseksi piti ommella pari kertaa useampikin kokeilu, mutta kyllä niistä lopulta melko siistit tuli. Kauluksen sisällähän on tukikangasta toisella puolella, joka antaa hieman jämäkkyyttä. Kauluksen kiinnittämisen ja paidan ja hameen yhteenompelun jälkeen mekko olikin valmis~
Edestä

Takaa
Sitten syntyi essun takaosan rusetti. Tarkemmin sanottuna sen lerpake/liehuke/nauhat/jutut ...Tosin vasta viikkoja mekon valmistumisen jälkeen... Mutta siis, kuvasta näkee, että sen lerpakejutun reuna on vähän epämääräinen, tavallaan piparikuviota/puoliympyröitä, mutta todella epämääräisinä. Melkein kaikkiin cosseihin on tehty ihan vaan perus rypytys/laskostus reunaan, mutta minäpä päätin olla erillainn ja tehdä ne pallot~! ...Joista tuli lopulta todella rumat... Ja niiden piirtäminen oli tuskaa, ensin oli liian isoja, sitten liian pieniä jajaja...! Örgh... Mutta lopulta sain ne piirrettyä ja ommeltua, kaksi kangasta päällekkäin ja kääntö. Mutta leikkasin tyhmänä saumavarat pois enkä tehnytkään niitä halkiojuttuja... Päätin kuitenkin mennä sen kanssa, kangasta ei ollut tarpeeksi uuten. Ompelin mustat nauhat samalla tavalla kuin hihoissa, käsin. Tein myös niin, että nurjalle puolelle ei tullut ompelujälkiä eli ompelin ne sieltä sisältä. ...Ei ollut kovin kivaa...
Niin ruma... Yyh...
Onneksi itse rusetti osio onnistui paremmin ja siitä tuli kivan puffi~x3 Ihan perusrusetti, jossa on sisällä tukikangasta ja harsoa. Ilman tukikangasta koko juttu olisikin varmaan lässähtänyt, koska harso oli niin plöröä.

Se näyttää ihan tyynyltä~x3 Tuli hieman liikaa harsoa sisälle, joten oikeaan versioon vähensin sitä.
Sitten vain piti yhdistää osat. Ja harsia ne yhteen. Oli sormia tappavaa puuhaa, koska tuo kangas on melko paksua ja sitten siinä on vielä kaikkea välissä. Mutta siitä tuli söpö~ Tosin se on myös hirveän raskas, joten se vetää koko essua alaspäin...x3
Valmis rusetti. Tuo kiinnitetään hakaneulalla essuun, koska en jaksanut alkaa ompelemaan tuohon neppareita, aivan liian sormia tappavaa!
Koska tein rusettiin pipareunat, myös essuun piti tehdä. En enää halunut tehdä niitä ompelemalla, se ei vain toimi minulla, joten jonkin aikaa pähkäiltyäni keksin, että voisin liimata essun alaosan reunat! Oli silloin jotenkin niin nero olo~x3 Eli essun alaosan vain leikkasin, liimasin ja leikkasin saumavarat pois. Se oli helppoa ja reunasta tuli siisti. Oli tosin hankalaa tehdä kaavoja ympyröihin, kun kävi taas se, ettei mikään ollut sopivan kokoinen ja niin ees päin. Yläosakin oli helppo, neliö, jonka yläreunaan ompelin erillisen kappaleen ja käänsi, sivuille pitkät jutskat/olkanauhat(?)/jutut ja alas vyötärökaitale. Pitkiin juttuihin laitoin sisälle rypytykset, jotka pysyvät pystyssä ilmaan mitään apuvälineitä. Toisen puolen pitkistä jutuista ompelin sisältä, sen joka tuli keskikohtaan essusta, ja toisen puolen ulkoa. Saman tein vyötärökaitaleen kanssa. Toinen puoli sisältä, toinen ulkoa. Vyötärökaitaleeseen ompelin kahdet nepparit taakse ja sain jotenkin ihmeellisesti tehtyä sen päälle tulevan niin, ettei siitä näy ommel. Pitkät jutut taas kiinnitetään hakaneuloilla nekin, koska laiskuus~x3

Ja koska voin, tein mekon alle myös mamelukit. Itselleni tämä cossi ei ollut valmis ennen niitä, koska jotenkin miellänne vahvasti kuuluvan cossiin.
Mamelukit~
Sain myös hyvän tilaisuuden harjoitella housujen tekoa, nuo ovat nimittäin ensimmäiset tekemäni housut. Hieman ongelmia sain näihinkin tehtyä, koska kangas on ihan samanlaista kummaltakin puolelta, joten olin ensin ommellut väärät palat yhteen~x3 Mutta muuten se sujui ongelmitta. Ja sain ne melko nopeasti kasaan.
Lähikuvaa reunasta. Huomatkaa kaksoisommel, sekin ensimmäistä laatuaan.

Reunaan liitin siis pitsin, jonka tosiaan kiinnitin kaksoisompeleella. Ensin ompelin ylemmän, mutta tyhmän lerpatuksen takia ompelin reunan vielä kiinni. Siitä tuli siisti~ Ompelin myös kuminauhan hieman lahkeen reunan yläpuolelle, eihän ne muuten olisi mamelukit~x3

Paparazzikuvaajana toiminut Socko
Ja sitten vielä todella "edustava" kuva koko puku päällä. Kunnon kuvia en tästä ole vielä yhtään ottanut, joten saatte pärjätä tällä. Naama on sensuroitu, koska ilmeeni tuossa oli aivan kamala~x3 Harmittaa vähän, kun peruukki ja mekko ei yhtään vastaa toisiaan väreissä, mutta ilmainen kangas, joten voi voi~! Ja tuo on mukava päällä, etenkin Lottien jälkeen, kun olkapaat oli melko hellinä. Mikään ei kiristänyt ja piti vain pitää huolta, ettei toinen olkainjuttu koko ajan valuisi. Peruukki on sitten kokonaan eri asia ja sen kanssa on aina yhtä tuskaa, koska 130cm ponnarit~<3

...Tulipa pitkä... En taida osata kirjoittaa kovin lyhyesti... Mutta rakkaat lukijat, jaksatteko lukea näin pitkiä tekstejä vai pitäisikö minun opetella lyhentämään? Muitakin vinkkejä ja ohjeita saa antaa, en osaa tätä hommaa vielä ja haluaisin oppia~ Toivon kuitenkin, ettei tämä ihan täydellisen surkea päivitys ole verrattuna Tutin kirjoittamiin, tyylimme ovat melko erillaiset, mutta tuntuu, että minä vain latelen itsestään selvyyksiä.... >.< Mutta kiitos kaikille, jotka jaksoivat tämän kokonaan~<3

~Rita

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti